fbpx

Wat is aluminium

Aluminium komt niet in zuivere vorm voor in de natuur. De aardkorst bestaat wel voor 8,5 % uit verbindingen van aluminium met andere elementen. De hoogste concentraties aluminium zitten in het erts bauxiet. Dat erts wordt o.a. gedolven in Australië, Latijns-Amerika en Afrika.

Voor 1 kg zuiver aluminium is ca. 4,6 kg bauxiet nodig. Aan het bauxiet wordt aluinaarde onttrokken (1,9 kg). De reststof (2,7 kg) heet ‘red mud’ (deels bruikbaar als kunstmest, als vulmateriaal voor asfaltwegen, voor het inkleuren van dakpannen, waterzuivering, etc). De aluinaarde gaat in een elektrolysebad. Uit dit bad wordt het vloeibare, nieuwe aluminium in verschillende vormen (broodjes, walsblokken, palen of billets) gegoten. Van de ‘broodjes’ worden gietproducten gemaakt zoals handgrepen of vloerroosters. De walsblokken worden dun gewalst tot bijvoorbeeld gevelplaten. De palen worden geëxtrudeerd tot profielen.

Hoe onderhoudt u Aluminium

Het best reinigt u uw aluminium buitenschrijnwerk in één beurt samen met het glas. Dit gebeurt het best met warm, zuiver water, een spons en een neutrale, niet krassende zeep (ph tussen 5 en 8). Het is zeer belangrijk om géén solventen (benzine, aceton…), alcaliche producten (amoniak, sodium…), zure producten (zwavelzuur..) of schurende producten (staalwol, zand, schuurpapier…) te gebruiken.

Wat is EPB

Zoals in alle Europese landen moet elke bouwer en verbouwer vanaf 2006 ook in Vlaanderen aandacht schenken aan energiebesparende maatregelen in het kader van het verdrag van Kyoto. Het warmteverlies van een woning naar buiten toe moet zoveel mogelijk beperkt worden door de woning thermisch goed te isoleren. Dit is de eerste belangrijke stap op weg naar een energiezuinige woning. De kwaliteit van het buitenschrijnwerk is zeer belangrijk. Het warmteverlies door een venster wordt mee bepaald door de isolerende eigenschappen van dat buitenschrijnwerk. Vandaag zijn alle Reynaers profielen thermisch onderbroken door een glasvezelversterkte polyamidestrip waardoor ze zeer lage U-waarden halen. Zo voldoen ze allemaal aan de energieprestatieregelgeving (EPB). Opmerking: De globale isolatiewaarde van de woning wordt mede bepaald door andere factoren zoals : beglazing, dakisolatie, vloeren, kelders,…

Wat is een gordijngevel

Een gordijngevel, ook wel vliesgevel of glasgevel, is een buitengevel van een gebouw waarbij de buitenste muren niet-dragend zijn. Omdat de vliesgevel niet-dragend is kan het worden opgebouwd uit lichte materialen, zoals glas en aluminium, waardoor er gespaard kan worden op kosten. Wanneer glas wordt gebruikt als vliesgevel heeft dat als groot voordeel dat het natuurlijke licht hierdoor verder in het gebouw kan komen. De vliesgevel draagt geen andere belastingen dan zijn eigen gewicht en draagt de windbelasting die op de gevel komt af via kolommen. Vliesgevels zijn ontworpen om wind- en waterinfiltratie in gebouwen tegen te gaan. Meestal worden vliesgevels opgevuld met glas of aluminium sandwichpanelen.

Wat zijn de voordelen van aluminium ramen en deuren

Lange levensduur
Onderhoudsvriendelijk
Onbrandbaar
Goede isolatie
Stevig en toch licht van gewicht
Geschikt voor grote constructies en zware glaspartijen
Bescherming tegen inbraak
Voldoet aan de energieprestatieregelgeving (EPB)
Conform CE markering
100% recycleerbaar
Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en stijlen
Strak minimalistisch design mogelijk

Welke vormen en maten zijn mogelijk voor aluminium ramen

Bijna alles is mogelijk. Driehoekig, rond, trapeziumvormig, etc. Marcom staat voor maatwerk in deuren en ramen. U kan zelf of met de architect uw eigen ramen ontwerpen en uiteraard kan u ook Marcom als vakman raadplegen voor de minimale of maximale afmetingen.

Welke keuze aan accessoires heb ik voor mijn Reynaers ramen en deuren?

De keuze aan zowel inwendig en uitwendig beslag is enorm. U kunt in onze raam- en deursystemen alle mogelijke types Europees beslag laten inbouwen, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Marcom biedt u diverse standaardmodellen raam- en deurkrukken in dezelfde kleur als het schrijnwerk, maar ook een divers aanbod van Rvs inox grepen zijn mogelijk. Uiteraard beantwoorden deze aan de Euronut-normen en zijn er ook tal van mogelijkheden om bijkomend rekening te houden met inbraakbeveiliging. (beslag met inbraakvertragende sluitingen,krukken met sleutel e.d. voor ramen, of meerpuntsloten (tot max. 7 sluitpunten) voor deuren eventueel gecombineerd met inbraakvertragende cilinders, dievenklauwen, enz. Ook nieuwigheden zoals motorsloten met bvb. vingerscanners zijn perfect te integreren waardoor de traditionele sleutel tot een verleden behoren.

Wie kan bij ons terecht voor zijn buitenschrijnwerk?

Voor onze particuliere bouwers of verbouwers (B2C), bouwondernemingen en promotoren verwezenlijken wij zowel nieuw- als renovatie- projecten over heel België. Ook diverse openbare instellingen doen regelmatig beroep op onze know-how en service.

Het leveren van Reynaers aluminium ramen en deuren aan professionals (B2B), schrijnwerkers en Reynaers installers behoren eveneens tot onze activiteiten.